Poštovani suradnici, cijenjene kolegice i kolege,

s radošću javljamo vam da će se 6. međunarodni transdisciplinarni simpozij Bioetika i aporije psihe održati 4., 5. i 6. svibnja 2022., u prostorijama Fakulteta filozofije i religijskih znanosti (Jordanovac 110) i Centra za integrativnu bioetiku (Ivana Lučića 1a).

Teme ovogodišnjeg skupa su:

– zaštita i očuvanje mentalnog zdravlja u zajednici;

– mentalno zdravlje i duhovnost;

– destigmatizacija korisnika i sustava usluga mentalnog zdravlja;

– bioetički aspekti ovisnosti;

– psihoterapija u transdisciplinarnom kontekstu.

Izlagački program obogaćujemo predstavljanjem zbornika radova Integrativna bioetika i aporije psihe, projekcijom dokumentarnog filma, okruglim stolom, virtualnom radionicom i studentskim scenskim nastupom. Službeni jezici simpozija su hrvatski i engleski.

Skup će se ove godine održati u kombiniranoj varijanti koja uključuje izlaganja u živo, te u online modulu. Zainteresirani za sudjelovanje mogu se predbilježiti na adresu psiha@bioetika.hr, te će im veze biti poslane dan prije početka skupa. Sudjelovanje svim sesijama i radionicama je besplatno.


S ponosom najavljujemo sljedeće plenarne izlagače:

Lydia Amir (SAD)

Antun Volenik (Hrvatska)

Križo Katinić (Hrvatska)

Peter Bruno Raabe (Kanada)

Filotheos-Fotis Maroudas (Grčka)

Luka Maršić (Hrvatska)


Organizatori su ovogodišnjeg skupa Centar za bioetiku Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko bioetičko društvo, Znanstveni centar izvrsnosti za integrativnu bioetiku, Znanstveno nastavni zavod za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar, “Hrvatsko filozofsko društvo, Hrvatski savez udruga za mentalno zdravlje (SUMEZ), Nacionalno udruženje za istraživanje i poslijediplomske studije psihologije (ANPEPP, Brazil).


dr. sc. Luka Janeš

Predsjednik organizacijskog odbora

6. međunarodnog transdiciplinarnog simpozija

Bioetika i aporije psihe


POGLEDAJ PROGRAM

KNJIŽICA SAŽETAKA